maandag 6 augustus 2018

Aardappelgerecht - met recept

In Boligliv 07-2018, een deens woontijdschrift, kwam ik dit lekkere recept tegen. We maakten het al een aantal keer met aardappelen uit eigen tuin. Dat is extra leuk en lekker. 


Recept (4 personen)
500 gr. aardappelen - 2 uien - 200 gr. cantharellen - (zout) - 50 gr. boter - 2-3 eetlepels witte wijnazijn - 150 gr. doperwten - zwarte peper - 1-2 takjes lavas (maggiplant)

1.  Schil of schrap de aardappelen en snijdt grotere in helften of kwarten. Pel de uien en snijdt in bootjes. Reinig de cantharellen.
2.  Kook de aardappelen gaar in water (met zout). Laat de aardappelen uitdampen in de pan zonder deksel.
3.  Smelt de helft van de boter en bak de uien een paar minuten op middelhoog vuur. Voeg de paddenstoelen toe en verwarm nog 1 minuut. Doe de azijn en de aardappelen erbij en verwarm gedurende 3 minuten.
4.  Voeg als laatste de erwten toe (die je even hebt gekookt) en roer de laatste boter erdoor. Kruiden met zout en peper naar smaak en bestrooien met de fijngeknipte lavas.

Ik gebruikte geen cantharellen, waren (nog) niet verkrijgbaar, maar oesterzwammen. Heel lekker. En een andere keer een combinatie van oesterzwammen en kastanjechampignons, ook lekker. En de wijnazijn liet ik achterwege ivm niet in huis hebben.
4 opmerkingen: