zaterdag 4 augustus 2018

Laat niet als dank voor 't aangenaam verpozen,....

.... de eigenaar de schillen en de dozen.
Deze tekst ken ik uit mijn jeugd, Ik wist niet meer waarvan. Heb het gegoogled, en het blijkt afkomstig uit een reclame van de A-NWB. 
Op het strand in Denemarken kwam ik ook af en toe blikjes tegen. Deze worden vaak opgeraapt door kinderen, en door mensen die iets minder te besteden hebben. In Denemarken zit er namelijk statiegeld op blikjes.

5 opmerkingen:

 1. Ik vind zwerfvuil zo'n ongelooflijke ergernis.
  Het werd hier laatst zo gek dat mensen het gewoon al rijdend uit hun autoraampje mikten.
  Hier mag wat mij betreft een dikke boete op komen te staan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat jammer toch... Het is toch geen moeite om je eigen afval mee te nemen!
  Wél positief is dat andere mensen dan weer helpen opruimen, hoewel ik nog steeds vind dat je dat gewoon niet doet, afval achterlaten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Op zwerfvuil staat een beste boete op, alleen kan men het niet zo best handhaven. Wat dat betreft is statiegeld op flesjes en blikjes de oplossing. Ik denk dat we dan redelijk wat binnen geharkt hadden :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik erger mij ook nogal aan het feit dat een deel van de mensheid het vuil van zich af gooit! Maar eigenlijk zouden we geen blikjes en flesjes moeten kopen/verkopen. Ze wel netjes weggooien lost het probleem feitelijk niet op, maar ja. We verbeteren de wereld door te beginnen met onszelf en onze naasten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nee hoor de blikjes worden niet alleen maar door kinderen en mensen die het minder hebben meegenomen! Mensen die de blikjes meenemen worden beloond doordat ze de omgeving schoon houden. Het is een win-win situatie: én de omgeving schoon én je wordt er voor betaald.
  Wat je wél veel ziet is dat mensen die het minder hebben vuilnisbakken langs gaan om te kijken of er statiegeld blikjes in liggen die bijvoorbeeld achteloze toeristen hebben weggegooid.

  BeantwoordenVerwijderen