donderdag 6 december 2018

Kerstbomen in een vaas, op een placemat en een markt

Voor mijn moeder maakte ik als sinterklaaskado een paar gehaakte kerstbomen in een vaas, met een lichtsnoer (op batterijen). Doe een flinke laag nepsneeuw in een grote vaas, plak het batterijdoosje van een lichtsnoertje aan de buitenkant van de vaas, zet de kerstbomen in de vaas, strooi nog een beetje sneeuw, doe het lichtsnoer in de vaas, kijk even of het een beetje leuk ligt/hangt en klaar ben je! Makkelijker wordt het niet. Als je niet kunt haken, kun je dit natuurlijk ook met allerlei andere kerstboompjes doen. Je kunt hele taferelen maken als je wilt. 

Het idee van de kerstbomen in de sneeuw, vond ik vorig jaar bij Manon van Petit-Petite.nl. Ik haakte de kerstbomen op de manier zoals ik ook mijn kerstmannen haakte, in 2 modellen. Een dikkere en een dunnere versie. Als je even googled kom je vanzelf vanalles tegen.

Daarnaast haakte ik ook een placemat voor mijn moeder, naar een patroon van Daphne uit het boekje Kerst & Winter Haaksels van de Esther Vergeer Foundation. Een leuk, eenvoudig patroon met een groots resultaat.
En de vaas met kerstbomen op de placemat, geeft ook een leuk plaatje!
De kerstbomen in glazen pot, en losse kerstbomen neem ik ook mee naar de markt op 16 december, van 13-17 uur in Hoonhorst. Daar sta ik samen met mijn zus, en we verkopen fijne warme winterspullen, zoals plaids en kussens, sjaals en mutsen, maar ook kerstdecoraties.

Kerstmarkt Hoonhorst, Kerkstraat 3a, 7722 LR  Hoonhorst.

O.a. hier en hier vind je gehaakte kegelvormen, en daarmee kun je van allerlei leuks maken.

7 opmerkingen:

 1. Mooie kadootjes! Ik vind je Sinterklaas-krans ook geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi en sfeervol dat kerstbomentafereeltje.
  Ik vind de placemat ook erg leuk.
  Succes alvast voor de kerstmarkt.
  De sintkrans valt bij mij ook in de smaak.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie cadeautjes!
  De gehaakte kerstbomen heb ik vorig jaar ook voorbij zien komen en ze toen op mijn wensenlijstje gezet. Wie weet komt het er dit jaar van. Geregeld vul ik wekpotten of vazen met accessoires (hartjes, Sinterklaas, mini-kerstboompjes). Jouw idee vind ik ook erg leuk!
  Succes en plezier op de kerstmarkt! (Hoonhorst is een bekende plek voor mij.)
  Groet, Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een heel tof cadeau heb je gemaakt voor je moeder. Erg leuk om jouw versie van de placemat te zien, met het sterrenknoopje!
  Veel plezier alvast op de kerstmarkt. Jammer dat het zo ver weg is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat vond zij gelukkig ook Daphne.
   Ik had geen lint in de goede kleur, en zag toen wel de sterren knoopjes in de kast liggen, dan is [1 + 1] 2 toch!

   Verwijderen