zaterdag 10 augustus 2019

Zomervakantie 2019 - dag 1

Dit jaar ga ik jullie dag-voor-dag meenemen door onze zomervakantie. Niet allemaal achter elkaar hoor. Als er andere dingen zijn die ik wil delen, dan doe ik dat. Zal proberen zoveel mogelijk links toe te voegen voor meer leesplezier. Zelf vind ik dat bij anderen altijd heel leuk (en je leert nog eens wat). 
We zijn 's ochtends om 6 uur met regen vertrokken, en kwamen om 15 uur aan op Tårup strand camping. Onderweg ook nog best veel regen gehad, maar toen we Funen opreden, brak de zon door, en konden we de tent droog opzetten. Met zicht op Storebæltsbroen (de Storebelt brug), hoe fijn en mooi is dat!? De eerste dag was-ie niet zo goed te zien, en met de telefoon valt het al helemaal niet mee om hem op de foto te krijgen. 's Avonds heerlijk naar het strand en een flink eind gelopen.
Er zal af en toe een foto voorbij komen, die ik al in de eerste berichten over de vakantie heb laten zien. Dat komt omdat ik toen nog aan het nadenken was, hoe ik dit jaar de vakantie wilde laten zien hier :-) Waarschijnlijk vinden jullie dat niet erg, want het zijn voornamelijk strand- en zeeplaatjes, en die zijn altijd goed!!

7 opmerkingen:

 1. Heerlijk, zo’n vakantieverslag. Ik ga genieten van de foto’s.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Laat maar lekker zien!
  Regent het in Denemarken gemiddeld meer of juist minder dan in Nederland!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ga ik doen!
   Hier kun je wat meer lezen over het weer in DK: https://www.klimaatinfo.nl/denemarken/
   Wij hebben over het algemeen mooi weer in onze vakanties, maar ik heb wel eens gehoord/gelezen, dat het elke 3e dag regent in Denemarken. Zo is onze ervaring niet. Maar dat betekent dat het andere gedeelten van het jaar dus op meer dagen regent om dat ' gemiddelde' te halen als het in de zomer niet regent. En dat is dan weer jammer voor de denen.

   Verwijderen
 3. Zo leuk om "mee te genieten" op deze manier!
  Fijn dat het bij aankomst droog was om te tent op te zetten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij gaan eigenlijk altijd met de tent op vakantie.
  Ik zou graag eens naar Denemarken op vakantie gaan maar door de
  kans op minder goed weer trokken we ook dit jaar weer richting het zuiden.....
  Wie weet volgend jaar?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jullie hadden daar een mooi plekje op Funen.

  BeantwoordenVerwijderen