maandag 9 september 2019

Zomervakantie 2019 - dag 10

Deze zaterdag rijden we naar Næstved. Via de L-idl om broodjes te halen, en ik vind het altijd zo grappig om te zien dat die winkels er binnen overal hetzelfde uitzien. Een ijzersterk concept dus, dat werkt in meerdere landen, net als I-kea en A-ldi en vast nog heel veel andere winkels. Maar dit terzijde. Na een mooie route komen we aan en parkeren de auto. We maken een wandeling door het dorp, zien een bruidspaar uit de kerk komen en alle terrassen zitten vol met koffie-drinkende en lunchende mensen. We spotten een vloerkleed voor dochter, zien een prachtige muurschildering, en het cultuurcentrum in oude gebouwen. Voor de terugweg kijken we even op de kaart en zien dat we vlakbij Gavnø zijn. We besluiten er langs te rijden. Daar waren we in 2003 samen met de kinderen en mijn zus en zwager. Zij kwamen op de terugreis van hun vakantie (verste bestemming: Noordkaap) een dag en nachtje bij ons langs, tot groot plezier van de kinderen (en onszelf). Ik maakte daar een foto en appte die naar zus. Ze wist het nog! 's Avonds drinken we koffie op het strand, het waaide wel behoorlijk maar we gingen toch want morgen gaan we door naar de volgende camping. En terug bij de tent zien we spectaculaire luchten.
8 opmerkingen:

 1. Mooie muurschildering en indrukwekkende wolkenlucht.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een prachtige muurschildering. En wat een dreigende lucht zeg, hopelijk viel het een beetje mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bruidspaar, altijd leuk om te zien. Muurschildering is geweldig. Zou die bij het hoorcentrum horen? Heerlijke stranden en mooie luchten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja hoor, je hebt gelijk, de Franse Lidl ziet er hetzelfde uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De stokrozen ... zo mooi!
  Idd bijzondere luchten.
  Wat je schrijft over de winkels. Grappig is dat hè? Hoewel ik thuis geen grote fan ben van boodschappen doen, vind ik het op vakantie helemaal niet erg. Altijd leuk om overeenkomsten te spotten en vooral ook uitvinden welke andere producten er allemaal in het buitenland zijn. Of op de zuivelafdeling ontdekken in welk pak karnemelk zit. In Denemarken de karnemelk gevonden, maar in Noorwegen niet ;-)
  Bedankt weer voor het meegenieten!

  BeantwoordenVerwijderen