zondag 1 september 2019

Zomervakantie 2019 - dag 9

We kopen een dagkaart voor het openbaar vervoer en gaan naar het centrum van Kopenhagen. We stappen op Hovedbanegården (Kopenhagen-Centraal) uit, en lopen richting het stadhuis (Københavns Rådhus). We kwamen er veel vaker langs, maar gingen er nooit in. Vandaag wel. En het is prachtig. We 'moeten' nog wel eens, want we hebben echt maar een heel klein stukje gezien. Daarna lopen we Strøget door, en kijken even bij de Lego-winkel, echt sentiment is dat. Onze kinderen waren gek op Lego, en wilden er altijd even naar binnen. Daarna naar Hay, en dat verdient een eigen blogbericht. De etalage van Royal Copenhagen is altijd een 'must-see', net als Illums bolighus. Aan het einde van Strøget gekomen, zien we dat Kongens Nytorv bijna weer klaar is. Het heeft jaren open gelegen i.v.m. de aanleg van de metro. Fijn, het is zo'n mooie plek vinden wij. Lunchen doen we in de Store Strandstræde bij Emmerys, roggebrood met avocado en cottage cheese, mmmm. We wandelen verder naar Amalienborg. Bij het water aangekomen, besluiten we de benen wat rust te geven door met de waterbus (Havnebussen) te gaan. We gaan helemaal mee tot het eindpunt, Sydhavnen. Na daar een rondje te hebben gelopen, stappen we weer aan boord en gaan mee terug tot Det kongelige Bibliothek. Van daaruit naar Blox, een nieuw centrum, waar o.a. het Dansk Arkitekturcenter zit. Het is ondertussen 16.15 uur geworden, dus we besluiten dat voor een ander jaar te bewaren. En eigenlijk hebben we ook wel genoeg gezien, en lopen terug naar het station. Om 18.45 uur viel er op de camping even een flinke bui, maar daarna was het weer prachtig weer.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Stadhuis_van_Kopenhagen
https://www.visitdenmark.nl/denmark/explore/lego-store-gdk496953
https://www.royalcopenhagen.com/home
https://hay.dk/nl
https://www.illumsbolighus.dk/
https://www.visitcopenhagen.dk/da/copenhagen/havnebussen-gdk447302
https://www.blox.dk/
https://dac.dk/udstillinger/fang-din-by-2018/

6 opmerkingen:

 1. Je weet de juiste plaatjes te schieten..vaak van de alledaagse dingen...goede kijk!! Liefs Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo te zien is er nog genoeg te zien in Kopenhagen. Mooie foto's.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jullie hadden een mooie dag in Kopenhagen! Mooie foto's.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige foto's van het mooie Kopenhagen.
  Zo leuk om door jouw foto's ook weer eigen herinneringen op te halen. Wij waren twee jaar geleden met de kinderen in Kopenhagen. De watertaxi bracht ons naar de Kleine Zeemeermin. We komen zeker nog eens terug in deze mooie stad.
  Dank je wel weer voor het meegenieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha, grappig dat jij het ook over Lego had. En het blijft een fijne stad he. Ben ook een keer vanaf een voorgemeente heen en weer gereisd, kan prima inderdaad.

  BeantwoordenVerwijderen