donderdag 30 december 2021

Oliebollenkraam

Sinds 1 november staat de oliebollenkraam weer bij het winkelcentrum hier in Stadshagen. Elke keer als ik hem zie, moet ik aan vroeger denken. Tijdens de Niwa winkelweek, de eerste week van oktober, gingen we altijd 1 avond, na het eten, in het donker wandelen. De winkelstraat was mooi versierd met lampjes, er was markt en er was een oliebollenkraam. Daar kochten we die avond oliebollen, volgens mij de enige keer per jaar. Met oud&nieuw bakte mijn vader zelf altijd oliebollen. Gisteren haalden we een paar oliebollen als lunch, voordeel van thuis werken.

6 opmerkingen:

 1. Mmmmmm, heerlijk. Vaak zelf gebakken, vaak kant-en-klaar gekocht.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Voor mij horen oliebollen echt bij oud en nieuw. Wij vieren oudejaarsavond al ruim 20 jaar met dezelfde vrienden (pre corona, want afgelopen jaar splitsten we de groep al op en dit jaar doen we dat weer). Een van deze vrienden verwent ons traditiegetrouw met zelfgebakken oliebollen. Daarnaast brengt oudste ze nog wel eens mee, als ze op weg van school naar huis langs het tuincentrum met de oliebollenkraam fietst. Zo lief.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja hè, oliebollen en oud&nieuw horen bij elkaar, dat vind ik ook. Wij krijgen ze de laatste jaren ook altijd van een vriend, zelfgebakken door hem. Toen de kinderen nog thuis woonden, bakte man ook altijd.

   Verwijderen
 3. Wat een heerlijke lunch!
  Ben dol op oliebollen (met rozijnen en appel).
  Bekend winkelcentrum. Leuk met de lichtjes in de bomen.
  Mooi zijn zulke herinneringen hè?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij geven er niet veel om maar toen we vandaag terug kwamen van het wandelen passeerden we de supermarkt waar in een tent er voor oliebollen gebakken worden. Het rook zo lekker dat we....

  BeantwoordenVerwijderen