vrijdag 6 oktober 2023

Fietsen in de IJsseldelta

Met vriendin/buurvrouw I ga ik regelmatig fietsen. Maandag 25 september deden we dat in onze 'lunchpauze', we werken allebei vanuit huis namelijk, dus dan kan dat. Deze werd alleen een beetje heel erg lang. We fietsten ruim 2 uur.... maar we hebben het geluk dat we alle twee onze tijd zelf kunnen indelen. Hoe fijn is dat.

We fietsten via de Werkerlaan de wijk uit, richting Mastenbroek. Daarna naar Kamperzeedijk. (Van welke zee is dit de dijk vroegen we ons af. Pas thuis viel het kwartje, de Zuiderzee natuurlijk.) Tot onze verbazing is er een Kamperzeedijk-Oost en een Kamperzeedijk-West. De tafel op foto 2 viel ons op, er was een knop waar je op kon drukken, maar er gebeurde niets. Thuis maar googlen zeiden we. En wat blijkt, er hoort een verhaal te horen te zijn (wat wij al dachten) maar het is op dit moment niet in orde. Jammer.

Volgende dat we zagen, het oude gemaal Lutterzijl, nu in gebruik als woonhuis dachten wij.

En als laatste hier, het leuke rustpunt Zeediekhoeve. Compleet met toilet, heel luxe. En oplaadpunten voor elektrische fietsen, en een fietspomp. En picknickbanken. Hier vind je de website van alle rustpunten.
We vervolgen onze weg over een nieuw aangelegd schelpenpad, en via 's Heerenbroek weer terug naar huis.7 opmerkingen:

 1. Leuke tafel! Jammer dat die knop niet werkte.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk fietsen met mooi weer via een heel interessante route.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat was een heerlijke lunchpauze. Echt fijn als je jouw werktijden zelf kunt indelen. Dan kun je de dag zo opdelen dat je een mooie fietsroute op een gunstig moment kunt rijden. Daarvoor en daarna gaat het werken dan vast ook fijner.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk zo'n lunchpauze met fietstocht!
  Je was dichtbij mijn huis.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat gezellig op zomaar met een buurvrouw te kunnen gaan fietsen. Die rustpunten zijn geweldig, Jammer dat er zo weinig zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik heb jullie niet langs zien fietsen :) ... Het is zeker mooi in onze Polder Mastenbroek.

  Wij hebben gistermiddag bijna hetzelfde rondje gefietst. Dat schelpenpad van de Kamperzeedijk naar de Koekoek ligt er al jaren, maar over de nieuwe schelpen fietste het niet fijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee hè, dat deed het zeker niet. Als je (via de mail) vertelt waar je woont, zwaai ik de volgende keer, leuk om te weten waar de lezers wonen. Want dit soort berichtjes, daar wordt ik heel blij van :-)

   Verwijderen