maandag 26 februari 2024

Gedicht

Gisteren was ik een paar klusjes aan het doen in het huis van zeemanzoon. En kwam dit gedicht tegen in post van het pensioenfonds....voor zeevarenden.6 opmerkingen:

 1. Dat is een bekend gedicht voor mij. Het maakte deel uit van een project voor kinderen over gedichten. Leuk om weer te lezen, want ik was het een beetje vergeten

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk gedichtje. En echt helemaal waar. Ik hoor de zee het liefst op Texel.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja,mooi gedicht…..doet me aan mijn kindertijd denken toen mijn neef terug kwam als militair uit voormalig Nederlands Nieuw-Guinea in de tweede helft van de jaren vijftig en voor mijn moeder twee grote Conch schelpen meebracht als souvenir en erbij vertelde dat ik de zee kon horen wanneer ik de schelp aan oor zou houden.Zo’n enorme schelp alleen al was voor mij iets om bij weg te dromen en had de zee nog nooit gezien..Later op mijn 18e nam mijn lief me mee naar Hoek van Holland waar ik kennis maakte met de zee en in de 60 jaar dat wij elkaar kennen hebben we samen al heel wat zeeën over de wereld gezien.De schelpen heb ik inmiddels al weer vele jaren als decoratie en bekijk ze nog wel eens of het de eerste keer is.
  Ger van hoorndesovervloeds3.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh ja, als kind raapten wij vaak grote schelpen op aan het strand en hielden ze dan tegen onze oren als we weer thuis waren. Hoorden we weer de zee.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi gedichtje.
  Ik pak er meteen maar even een schelp bij.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi gedicht! Bijzonder dat je het in de pensioenpost vond.
  Ik heb het gedicht een keer eerder gelezen, maar weet niet meer goed waar.

  BeantwoordenVerwijderen