donderdag 7 september 2017

Göteborg

Op de camping hebben we een openbaar vervoerkaart voor de hele dag gekocht en zijn na een wandelingetje van 1 km. bij de bushalte aangekomen. Een rit van 20 minuten bracht ons naar de binnenstad. 
Wat opviel is dat de stad uit de rotsen lijkt te zijn gehakt, en toch zo ontzettend veel groen heeft. 
Bij de plaatselijke VVV rondgekeken en we zagen een mooie brochure met een stadswandeling er in. Die zou ons langs allerlei bezienswaardigheden voeren op verschillend gebied. Dat leek ons wel wat. Je kon het in 2 uur lopen, wij hebben er de hele dag over gedaan. 
We kwamen o.a. door de Vasagatan (waar we koffie dronken)  met veel trams, langs prachtige straatjes met oude, ook vaak houten, huizen, via een trap van 200 treden op Skansen Kronan en via dezelfde 200 treden weer naar beneden, door de wijk Haga, langs en door de Feskekôrka en langs Kronhuset en Kronhusbodarna, de oudste gebouwen van de stad. 
Lekker geluncht, genieten van de watertaxi om even uit te rusten en alles eens van een andere kant te bekijken en aan het begin van de avond een heerlijk vegetarisch buffet bij een prachtig eetcafé. Een dag overgoten door zon (ondanks de wolkjes) om nooit te vergeten.Feskekôrka: https://nl.wikipedia.org/wiki/Feskek%C3%B4rka
Kronhuset en Kronhusbodarna: http://www.goteborg.com/kronhuset-och-kronhusbodarna/
Haga: http://www.goteborg.com/en/haga/ en https://en.wikipedia.org/wiki/Haga,_Gothenburg
Skansen Kronan: https://en.wikipedia.org/wiki/Skansen_Kronan
Älvsnabben: https://sv.wikipedia.org/wiki/%C3%84lvsnabben_(f%C3%A4rjelinje)
Göteborg: http://www.goteborg.com/
Vasagatan: https://sv.wikipedia.org/wiki/Vasagatan,_G%C3%B6teborg
Trams: https://nl.wikipedia.org/wiki/Tram_van_G%C3%B6teborg

6 opmerkingen:

 1. Leuk. Wij hebben bij ons bezoek aan Göteborg te weinig gezien. In plaats van de stad zelf waren we bezig met het bezichtigen van een paar eilandjes in de archipel. Wel weer een reden om de stad een keer opnieuw te gaan bezoeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik snap niet dat ze jou nog niet gevraagd hebben om een toeristische brochure te maken! Met zo'n prachtige foto's wil toch iedereen graag naar Göteborg?! Mooi hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wanneer vertrek je....
   Dank je wel voor je altijd zo lieve complimenten.

   Verwijderen
 3. Een prachtige, frisse stad en je foto's van het eten en drinken in Scandinavië bevallen mij ook wel ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als we nog eens in Göteborg komen moeten we zeker een brochure met stadswandeling gaan halen. Ik heb nu alvast met plezier meegewandeld.

  BeantwoordenVerwijderen