dinsdag 16 januari 2024

Tronskifte i Danmark

Afgelopen zondag trad koningin Margrethe d.2. af en trad koning Frederik d.10. aan. Natuurlijk heb ik het gevolgd, anders kan ik niet meepraten bij de volgende bijeenkomst van onze Deense les groep. Alle beelden van Amalienborg en Christiansborg vond ik ook mooi, overal hebben wij meermaals gelopen. Dat maakt het best speciaal om naar te kijken. De foto's zijn gemaakt van het laptopbeeld van de uitzending op dr.dk







11 opmerkingen:

  1. Ik vond het mooi dat er zoveel mensen op af gekomen waren. Het was tenslotte een simpele ceremonie. Storend vond ik de dame in de blauwe jas ( de premier?). Door de kleur van die jas trok zij alle aandacht en viel Hendrik in het niet. Ontroerend vond ik zijn traan.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik zag een prachtige foto waarop Margarethe op de rug gezien wegloopt, terwijl Frederik in het gezicht gefotografeerd vooruit loopt. Die foto vertelde alles

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk dat je deze uitzending gevolgd hebt. Het is ook een beetje jouw Denemarken.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mooi om te zien! Ik had geen tijd om de uitzending te volgen...

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Heb op de Duitse TV zender gekeken van begin tot eind en heb genoten zowel van het Koningshuis als van al die enthousiaste belangstellende.
    Wat Mieke schrijft over de premier dat viel mij ook op en ze had tijdens haar hoera,hoera,hoera wel paar stapjes naar achter en opzij mogen doen want ze zwaaiden de Koning nog net niet in het gezicht.Daarbij vond ik de Duitse becommentariëring van de dames in de studio soms niet echt gepast en deskundig over zaken die ze niet zeker weten maar wel hun eigen interpretie aan geven.
    Ger van hoorndesovervloeds3.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. interpretatie moet het zijn,maar dat snapte jij natuurlijk wel 😉

      Verwijderen
  6. Jij kunt straks vast meepraten tijdens de Deense les.
    Leuk hè, op beelden op tv of laptop te zien van plekken waar je zelf ook geweest bent.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ben het eens met Mieke en Ger, ergerde mij ook aan die dame in het blauw. Te opvallend, te veel op de voorgrond tredend. Maar verder een mooie, sobere plechtigheid.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. De premier in de blauwe jas is net Birgitte Nyborg uit Borgen, als je zo in een flits de foto ziet.
    En leuk hè, om Kopenhagen zo weer terug te zien.

    BeantwoordenVerwijderen