vrijdag 2 oktober 2020

Ambachtelijke wandeling Kampen

Afgelopen maandag ging ik met Ageeth naar Kampen. We hadden op internet een wandeling uitgezocht om een houvast te hebben. In het begin liepen we volgens de leidraad, maar uiteindelijk bepaalden we zelf waar we langs liepen en steeds kwamen we iets uit de wandeling tegen. Het scheelde dat Ageeth een klein beetje bekend was in de stad. Een paar dingen vielen op: veel poorten en veel pleintjes. Leuke doorkijkjes waren er ook genoeg. Jugendstil en Art deco. Mooie opgeknapte panden. Het water is ook nooit ver weg. Eén van de eerste foto's die we maakten, was een doorkijkje naar een pand in okergeel. Later op de dag kwamen we daar terecht voor de lunch, hoe toevallig is dat?  Naast veel doorkijkjes, zagen we ook veel muurschilderingen en beelden. De mooiste muurschildering vonden we de corona-gerelateerde, die zien jullie de volgende keer. Kortom, een stad voor een geslaagde dag.


\


Aan de 'natte' foto's te zien, zou je denken dat we geen mooi weer hadden. Maar het was de hele dag droog. Daarvoor had het geregend waarschijnlijk - in Zwolle in ieder geval wel, toen ik naar de trein ging, miezerde het. Volgende keer gaan we verder in Kampen, voor vandaag is het weer mooi geweest.

Heb nog wel een paar links om meer te lezen:

https://www.visithanzesteden.nl/Hanzetip/1392/Wandelen-in-Kampen/

https://www.kampen.nl/

http://www.schoklanddoordeeeuwenheen.nl/schokker-monument.htm

8 opmerkingen:

 1. Kampen is inderdaad een prachtige stad met veel historische panden. Ook het museum is de moeite waard.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het was een gezellige dag, zo buiten samen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie foto's van Kampen. Ik ben er weleens geweest, maar heb er toen niet zoveel van gezien. In het ziekenhuis heb ik er ook virtueel gefietst.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke wandeling. Bedankt voor de beschrijving en leuke foto's. Daar heb ik echt behoefte aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oude steden met een verhaal zijn toch een soort van openluchtmuseum. Ik hou daar wel van. Oude panden en hun gevels, water en visserij. Genoeg moois te zien. Lekker sjokken door een stad. Gezellig zo samen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooie doorkijkjes heb je in beeld gebracht.
  Op een aantal van deze plekken kom ik geregeld!
  Leuk om ze hier bij jou te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi Jeanette. Fijn om samen op pad te zijn (geweest)!

  BeantwoordenVerwijderen