maandag 12 oktober 2020

Beton

Mijn man is aan het experimenteren met beton. Oudste zoon is er ook vaak bij, en denkt en zoekt ook hard mee, om de juiste materialen te verzamelen. Het eerste einddoel is een krukje in de vorm van een u-element. Maar eerst moet je onderzoeken hoe het materiaal zich gedraagt. Daarvoor is er een tegel gestort van 25 x 50 x 6,5 cm, die past precies op een plek in de voortuin. Het beton dat daarvan over was, is in een kubusmal en een yoghurtemmer geëindigd. Van de yoghurtvorm hebben we een kandelaar gemaakt. En daar word ik wel blij van. De kubus is mooi als deurstopper denken wij. Of gewoon als decoratie.
Op de foto's zie je ook het maken van de mal voor de kruk. Dat is echt een hele klus, voor een amateur, maar met gereedschap geleend van oudste zoon (ook een amateur maar met een voorliefde voor mooi gereedschap) is het fijn werken. Heel veel denkwerk gaat er ook aan vooraf. Hoe zorg je ervoor dat alle stappen in de juiste volgorde komen, hoe bevestig je de wapening, hoe maak je de naden van de mal dicht, ....











































11 opmerkingen:

  1. Leuk! Die kubus en kandelaar alleen al! Ben benieuwd naar het krukje!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat is een leuk proces, zo samen! En het past zo bij jou!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat is nog een hele klus zo. Mooi om dat samen te bedenken en doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat gaaf! Heel benieuwd hoe de volgende projecten eruit zullen zien!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Extra stoer is dan het eindresultaat van de kruk. Je hebt in ieder geval al 2 mooie voorwerpen. Mijn zwager de betontechnoloog heeft heel wat gemaakt voor in de tuin. Ik maakte eens een levensgrote Hollandse herderpup van klei. Daar maakte hij een mal van vloeibaar rubber van en creëerde een heel nest.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Handig, een zwager met kennis van beton.
      Heel iets anders, je had ook gereageerd op de gehaakte engeltjes, maar daar ging iets fout met plannen. Ik moet nog wennen aan de nieuwe bloggertechniek. Je ziet het blog vanzelf wel weer verschijnen als het zover is, maar in ieder geval bedankt voor je altijd leuke reacties.

      Verwijderen
  6. Leuk om met beton aan de gang te gaan. Mooie eerste resultaten al. Ik ben benieuwd naar het krukje.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Dit is echt fantastisch, de samenwerking en jij hebt er ook nog iets prachtigs aan overgehouden.
    Misschien zien we de kruk ook nog een keer ?

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat leuk dat je man en zoon samen aan het knutselen en uitpuzzelen zijn. Hopelijk gaat het lukken om een echte kruk te maken.

    BeantwoordenVerwijderen