zondag 10 mei 2020

Moederdag




























Moeder zijn van deze 4 - het mooiste dat ik mag doen. De eerste foto is van 1996, dochter was nog niet geboren. De tweede foto is van 1999, op de terugweg van Denemarken naar huis, 's avonds langs de autobahn, chips eten in het donker, wat hebben ze het daar nog lang over gehad. Wat is het toch fijn om zoveel herinneringen te hebben. 
Maar tegelijkertijd laat het mij denken aan de vrouwen die graag moeder hadden willen worden, maar die het niet gegeven is. En ik denk aan de vrouwen, die hun kindje vroegtijdig tijdens de zwangerschap of bij de geboorte verloren, wat een verdriet. En aan de moeders die een kind verloren, waaronder ikzelf, een verdriet dat er nooit niet is. Mijn eigen moeder is er gelukkig nog, maar ik denk ook aan degenen die hun moeder moeten missen. En ook aan de vrouwen die het geluk hadden, bonuskind(eren) te krijgen, en zo een invulling mogen geven aan het moederschap. Iedereen een fijne dag gewenst..

7 opmerkingen:

  1. Mooie foto's Jeanette van een prachtig stel!!!!
    Ondanks het gemis een fijne dag toegewenst.
    XxX

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een mooi stel! Prachtige foto's! Fijne Moederdag!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooi blog Jeanette, de foto's van jouw stel...inderdaad, je zegt het mooi...fijn om zoveel herinneringen te hebben en te koesteren. Liefs!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een fijne foto's van een heerlijk stel. Zoveel herinneringen!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat heb je dat toch mooi beschreven.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Mooi geschreven, Jeanet, mooie herinneringen om te koesteren.

    BeantwoordenVerwijderen