maandag 2 december 2019

Sinterklaas met de knutselvriendinnen

Al jaren vier ik sinterklaas met mijn knutselvriendinnen. Dat is altijd een feestje. Dit jaar had ik het geluk dat ik voor de verpakking/surprise gebruik kon maken van de nieuwe baan van vriendin P. En als kadootje een agenda en etui om alles netjes bij te houden. Van de adventkalender heeft ze de hele maand december plezier en kocht ik hier, en deed er zelf nog 20 kaarsjes bij, zodat er elke dag een kaarsje gebrand kan worden. De foto van het 1e brandende kaarsje is natuurlijk gemaakt door P. Er was een huis, voor de vriendin die aan het verhuizen is. En er was een speldenkussen voor de vriendin met een eigen productenlijn van linnen. Er was een doos met blad voor de vriendin die altijd op takken-, mos- en bladerenjacht is. Mijn kadootjes 'zaten in' een ordbog, een deens-nederlands woordenboek. Zo leuk bedacht. Onder de foto's deel ik het recept van vriendin M, die de lekkere sinterklaasfudge maakte. De foto's van het lekkers, de kado's en die waar ik op sta, zijn door een vriendin gemaakt.

Sinterklaasfudge
Doe de inhoud van een blikje gecondenseerde melk in een pannetje en smelt hierin 250 gr. donkere chocolade. Neem van het vuur en meng er strooigoed en pepernoten doorheen. Giet het geheel in een met bakpaper beklede vorm. Druk er 'voor de mooi' nog wat pepernoten (en tum-tummetjes) bovenin. Laat 4 uur opstijven in de koelkast. Eet smakelijk!

8 opmerkingen:

 1. Wat een creativiteit en dan ook nog eens supergezellig allemaal

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke dingen zie ik allemaal! En wat een leuk feestje zal dat geweest zijn.
  Dank voor het recept van de Sinterklaas fudge. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gezellig ! En wat zijn jullie allemaal goed verwend. X

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat veel creativiteit bij elkaar.
  Het ziet er heel gezellig uit.
  Mooi die adventskalender (heb even gekeken achter het linkje).
  Fijne week verder! Groet, Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuk idee om zo samen Sinterklaas te vieren. De adventskalender is helaas op, leek me een leuk kanootje voor mezelf, maar ik houd de website in de gaten.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk, Sinterklaas vieren met een paar creatieve vriendinnen. Die fudge lijkt me lekker, ga ik bewaren voor volgend jaar.

  BeantwoordenVerwijderen