zaterdag 8 augustus 2020

Dag 9: Drenkelingenhuisje

Vanmorgen blijven we op de camping. Rond 13 uur stappen we op de fiets en gaan op weg naar Oosterend. We gaan eerst nog naar de Waddendijk voor een picknick met heerlijke, door ons meegebrachte salades. Om half 4 gaan we met de huifkar naar het drenkelingenhuisje. Het is een leuke tocht, met een fantastische gids. Een jonge vent van 21, maar verhalen alsof hij er al een leven op had zitten. Mensen met een passie voor hun werk, daar kun je alleen maar blij van worden. Bij het huisje kregen we koffie/thee/Eilanderkoek. Het handje aan het huisje wijst de drenkelingen de weg naar de bewoonde wereld, een leuk weetje dat de gids o.a. vertelde. Om half 7 zijn we weer terug bij het beginpunt. We stappen weer op onze fietsen en gaan naar de camping voor een welverdiende maaltijd. Wat een mooie dag!

 

 

6 opmerkingen:

 1. Wat een prachtige fotoserie, Jeanette, ik heb ervan genoten!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie huifkartocht! Leuke filmpjes. Mooi dat zo'n gids zo gepassioneerd kan vertellen. Die W-zee aanduiding en dat bordje met hoge nood man/vrouw zijn leuk gevonden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je foto's zijn weer fantastisch!
  De zinken teil die dienst doet als "plankje". Prachtig.
  Zo leuk als een gids zo gepassioneerd kan vertellen. Dat is de kers op de slagroom bij zo'n excursie.
  Ik krijg zin om ook naar Terschelling te gaan ...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een wereld schuilt er achter het mooie woord drenkelingenhuisje!
  Zo leuk om mee te genieten met jouw blik op de wereld, mooie foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk, zo'n gepassioneerd vertellende gids. Zo'n drenkelingenhuisje zou een heerlijke bed & breakfast zijn. Dan wil ik wel even aanspoelen. Puur meegenieten van jullie trip zo.

  BeantwoordenVerwijderen